Acosa Coatingsystemen

Trenton Wax-Tape HT-3000


Deze warm verwerkbare bitumenband wordt gebruikt als corrosiebescherming op ondergrondse stalen transportleidingen en voor het herstellen van bestaande bitumeuze fabriekscoating. Voor applicatie dient altijd de Kebusol Primer B te worden gebruikt.


Beschrijving

De Wax tape HT-3000 is een op hoge temperatuur toepasbare anticorrosie wrap, een wrap speciaal gemaakt op wax-basis. Deze wrap wordt gebruikt voor corrosie bescherming van metalen buizen en armaturen hoger dan normale temperaturen.

Wanneer gebruikt in combinatie met Trenton TemcoatTM3000 primer, is deze makkelijk aan te brengen wrap zeer goed voor effectieve en duurzame corrosie bescherming op kale of gecoate oppervlakken in een breed scala van veld applicaties.


Eindgebruik

Wax-Tape HT-3000 kan worden toegepast en zal effectief presteren bij continue bedrijfstemperaturen van maximaal 110 C en is ontworpen voor gebruik in zowel bovengrondse en ondergrondse toepassingen.


Kenmerken

  • Snel en makkelijk toe te passen, met minimale vereisten voor apparatuur.
  • Kan worden aangebracht op oppervlakken met minimale voorbereiding (SSPC SP2 of ISO St2).
  • Kan worden aangebracht met veel vocht.
  • Kan worden toegepast bij “in gebruik”- temperaturen.
  • Geen uithardingstijd – klaar voor onmiddellijke aanvulling na toepassing.
  • Niet-toxisch – geen vluchtige organische componenten (VOC’s)

Bewezen duurzaamheid en prestaties van Trenton Wax-Tape Systems.


Toepassing procedure

Oppervlakte voorbereiding: verwijder alle roest, aanslag, verf, ijs, vuil en andere dingen met een staalborstel. Veeg het oppervlak indien mogelijk droog.


Tape en primer toepassing: smeer het oppervlak van de buis in met Trenton TemcoatTM3000 primer met de hand, waardoor een gelijkmatige, continue film van de primer wordt gewaarborgd op alle blootgestelde metalen oppervlakken die moeten worden ingepakt.

Wikkel de Trenton wrap in begin met een naar beneden gericht startpunt en wikkel de tape op de pijp in een spiraalpatroon met een minimale overlapping van 1”. Bij het inpakken houdt de wrap goed op spanning en met druk op het oppervlak aanbrengen.

Verwijder eventuele luchtbellen en maak het oppervlak glad. Druk de overlappingsnaden in en zorg ervoor dat deze verzegeld zijn en taps toelopen, vooral aan elk uiteinde van de wikkelapplicatie.

Als de omgevingstemperatuur op de werkplek lager is dan 50F, houd deze wikkel dan warm voor het aanbrengen.

Trenton MCO TM buitenwikkel dient voor toepassingen te worden gebruikt die een aanzienlijke mechanische bescherming vereisen of waar contact met de kleverige buitenkant een probleem kan zijn.

Specificaties;

Dikte 2,5 mm

Maximale omgevingstemperatuur 110 C

Maximale substraat aanbrengtemperatuur 110 C

Minimale substraat aanbrengtemperatuur -1 C

Siliciumhoudende minerale vulstof – gehalte (%) geen.


Bekijk of download het applicatievoorschrift:


Applicatievoorschrift Trenton Wax-Tape HT-3000 (pdf, English)